17-06-06

Pierre de Coubertin

LS

 

"Deelnemen is belangrijker dan winnen"; deze gevleugde woorden indachtig, ben ik van plan om een volledige triathlon uit te lopen. Met de mentale voorbereiding (toch wel de belangrijkste voorbereiding) begin ik vanaf vandaag.

 

"Ik haal die finish, Ik haal die finish..."wordt mijn mantra

 

Zwemmen;  Ik koop maandag een zwembroek en zwembrilletje en ga een abonnement bij een zwembad halen, ik moet nog eens nakijken welk zwembad logistiek gezien het meest aangewezen is. Het is twee jaar geleden dat ik nog eens zwom, maar in het water voel ik me goed. Ik ben ervan overtuigd dat ik die 3,8 km zwemmen kan (binnen 2 jaar toch zeker).

Fietsen; Dit is het deel waar ik het meest voor vrees. Ik ben namelijk helemaal geen fietser. Ik kan me niet herinneren ooit verder dan 30 km gefietst te hebben. Ik krijg steeds pijn aan mijn nek en rug wanneer ik langer dan 10 minuten op mijn fiets zit. Ik heb een oude koersfiets die ooit in een vlaag van waanzin kocht tijdens een uitverkoop en waar ik misschien 50 km mee gereden heb de laatste 5 jaar. Ik ga die fiets oplappen. Gisteren kocht ik "klikpedalen" en bijhorende schoenen. Heb ik gisterenavond voor het eerst uitgeprobeerd; twee maal viel ik bijna op mijn zijkant toen ik stoppen/afstappen wilde. Dat losklikken van die schoenen zal nog oefening vergen. Gelukkig kocht ik voor de zekerheid ook een blitse, stevige fietshelm.

Lopen; deed ik nog voor geen meter sinds mijn Marathon. Ik zit nog met die ontsteking en moet nog een paar weken wachten met lopen. Nu , ik weet dat ik een Marathon uitlopen kan en ik ga me ook grondiger voorbereiden. Dus hier voorzie ik niet echt een probleem. Waarmee ik niet bedoel dat het uitlopen van een marathon geen huzarenstuk op zich is natuurlijk. Ik bedoel maar dat ik ongeveer weet wat me te wachten staat.

22:26 Gepost door Jo | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

sterk jawadde ... fantastisch ... ik sta vol bewondering!!!

Gepost door: Koen | 18-06-06

3 walletjes het is elke man's droom om ooit eens een triootje te doen, nietwaar?
;-)
ik zen wreed curieus, maar niets zal me nog verbazen van joloopt...
geniet ervan!

Gepost door: k | 18-06-06

Sraffe kost Amai, dat is nog eens een doel stellen. Ik wens je veel plezier met de gevarieerde trainingen en volg het vol interesse, wie weet geraak ik ook nog in de ban...

Gepost door: woudloper pi | 18-06-06

Waauw Ineens een triathlon .. dat is pas een uitdaging. Veel succes.

Gepost door: Edith | 18-06-06

Fantastische uitdaging ! Waauw, mister Jo.
Da 's nu eens een uitdaging, die kan tellen !
We duimen alvast voor een goede afloop en ik kom in hoogst eigen persoon supporteren in Hawai, wanneer je je selectie voor "the Iron Man" op zak hebt.

Gepost door: frank spencer | 19-06-06

collega :p per toeval kwam ik hier terecht, maar echt zalig om te weten dat er mensen zijn die nu ook al een doel gemaakt hebben van de ironman in gent binnen twee jaar :) bij mij zal dat ook mn eerste ironman worde en ik denk dat het echt onvergetelijk zal zijn :p
vooral het fietsgedeelte in de vlaamse ardennen lijkt me enorm zwaar!
ciao

Gepost door: mathieu | 20-06-06

De commentaren zijn gesloten.