07-07-06

Wellness

LS

 

Gisteren weer met de fiets naar werk en terug. Nieuwe ervaring was het fietsen in de regen, ik werd namelijk overvallen door een stortregenbui.

 

Gevaarlijk is dat wel; de remmen werken namelijk bijna niet meer (of toch met grote vertraging) en de dunne bandjes glijden gemakkelijk weg op het spiegelgladde asfalt.

 

Vermits de hele fietskledij garderobe nog zo nieuw is voor mij sta ik nog vaak voor verrassingen.

Wanneer het regent wordt je haar door het dragen van de fietshelm, nat in streepjes. Je krijgt een soort "tiger-coupe" als het ware. Een streep droog, een streep nat, etc etc. Die krijg je trouwens ook wanneer het niet regent, de "air-brush" versie zeg maar.

Fietsschoenen, beste vrienden, hebben gaatjes aan de zool, die van mij toch. Ik denk dat die dienen ter afkoeling en om het zweet te laten ontsnappen, vermits de zijkanten van de schoenen stijf en luchtonderdoorlatend zijn. De regen echter, valt niet enkel uit de lucht maar komt ook langs de onderkant, opgespat door de banden. De voeten/kousen zijn dus kletsnat en het water loopt letterlijk uit je schoenen.

Ik heb een knal fluo-geel fietsjasje gekocht, zéér opvallend, wat de bedoeling was, maar echter niet-ademend. Dus, jullie raden het al, de regen maakt je niet nat, maar je baadt wel in eigen zweet. Een soort sauna op wielen dus.

Nu ik er zo over nadenk ben ik eigenlijk een soort mobiel wellness-center. Sport, sauna, pedicure, watermassage, sightseeing, eten en drinken, gezondheid opbouwen, geld sparen ... en dat allemaal op de fiets ! Geweldig toch ?

 

Vandaag heb ik stijve en pijnlijke benen, spieren die ik nog niet gevoeld had de laatste 6 maanden ... ik gebruik duidelijk andere spieren tijdens het fietsen dan tijdens het lopen

Eergisteren heb ik, vlak na een fietstochtje, een paar kilometer gelopen. Zéér vreemde ervaring is dat, je benen voelen een beetje als plasticine aan, niet echt een aangenaam gevoel. Mijn fietstochtje was kort, mijn loopje heel rustig, dus de overgang was relatief gemakkelijk. Ik kan me echter best voorstellen dat tijdens een tri-athlon wedstrijd die overgang ietwat pijnlijk zijn kan .. waar ben ik toch aan begonnen ... 

 

09:38 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

plastisch cute hoe beeldrijk je je ervaringen beschrijft...
je hebt als lezer bijna het gevoel in een goe getekende comic te zijn beland :-)

dat wordt dus je derde uitdaging vanaf 2008!

Gepost door: k | 07-07-06

spieren dat je tijdens het fietsen andere spieren gebruikt heb ik ook al ondervonden. Er wordt ook wel eens gezegd dat lopers niet te veel mogen fietsen en wielrenners niet te intensief mogen lopen omdat je spieren zich anders ontwikkelen. Dat zegt mogelijk iets over triathleten en de mate van waanzin waarin ze verkeren ;-) Ik wens je veel moed en succes toe, Jo.

Gepost door: Hans | 07-07-06

LOL Dit is het grappigste wat ik deze week al heb gelezen!

Gepost door: Stefan | 07-07-06

Met gesloten ogen Lezen met gesloten ogen is lastig, toch? Maar sluit ik na het lezen van je verhaal mijn ogen dan lijkt het wel een slap-stick!

Gepost door: Ron | 08-07-06

:-) leuk dat je ook wat plezier vindt in het fietsen (alhoewel het blijkbaar ook stevig afzien is :-)). En binnenkort terug lopen hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 09-07-06

helm Je hebt mooie overschoentjes tegen de regen.En vergeet je helm niet want ik zie te vaak mensen ide fioetsen zonder helm en open gescheurde schedels hebben! samen eens een triathlon doen :-)

Gepost door: martine | 09-07-06

Onder de groene hemel, in de blauwe zon Nu nog de Brabantse trekpaarden in de zoo van Maastricht !

Kan er niemand voor zorgen dat de cameraploeg van 'Splash' jou eens volgt ?

Gepost door: Marcel | 10-07-06

De commentaren zijn gesloten.