18-08-06

JOEKELS !

LS

 

Net 5 km gelopen. Daarvoor had ik 0,5 km gefietst ! Niet slecht hé ? Ik heb een beetje last van mijn linkerknie, maar niets abnormaals zeg maar. Er zijn eigenlijk weinig dagen dat ik geen last heb van mijn knie. Krakende wagens rijden het langst wil de volkswijsheid.

 

Enkele weken geleden (begin juli) zijn er een paar pompoenzaadjes in de grond gestoken achter in de hof. Wat een ongelooflijke groeiende plant is dat zeg ! Die is ondertussen in totaal al meer dan 50 (vijftig!) meter lang, klimt over de tuinafsluiting tot bij de buren en heeft al een tiental vruchten (pompoenen), waaronder al eentje  groter dan een voetbal. De oogst is pas in de herfst heeft men mij wijsgemaakt (ik ben een totale leek op tuiniergebied), dus dat beloofd, wanneer dat zo blijft groeien zullen dat joekels van pompoenen worden ! Iemand een goed receptje voor pompoenensoep ?

22:17 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

lekker hey jo, in australie geleerd: pompoen in stukken snijden, blancheren in zout water en dan stoven met boter en peper. ik was er echt verlekkerd op. prettig weekend, jojojo.

Gepost door: marc | 19-08-06

Soepje Pompoensoep van pompoen alleen geeft maar een flets resultaat. Maar met wat tomaten erbij, en goed gekruid, levert het wél een lekkere soep op.

En de pompoenen die je teveel hebt kan je met Halloween gewoon aan je voordeur zetten, natuurlijk.

(Wel eerst een masker insnijden, natuurlijk. En een kaars in zetten.)

(Even, héél even, dacht ik bij het lezen van je titel dat je post over iets anders zou gaan...)

Gepost door: Wim | 19-08-06

Paprika wij kweken ook elk jaar pompoenen achter de tuin, als natuurlijke onkruidbestrijder (die planten woekeren zo sterk dat er bijna niks anders tussen groeit). Wij combineren pompoen met paprika in de soep, en stevig kruiden, heel lekker tijdens frisse herfstavonden vergezeld van een lekker jeneverke...

Gepost door: Hans | 20-08-06

Lekker eeee Ik heb enige tijd geleden pompoenensoep op en met veel peper smaakte het wel. Als ze mij dit wederom voorschotelen sla ik over.
Hiephoi

Gepost door: Rich@rd | 21-08-06

pompoensoep met spekblokjes en room Maak gewoon pompoensoep klaar, doe er wat in de pan gebakken spekblokjes en een beetje room bij. Doe er nog maar wat croutonnekes bij en je hebt een maaltijdsoep. gebruik geen peper maar paprikapoeder en beetje cayennepeper. Smakelijk!

Gepost door: rudi | 24-08-06

De commentaren zijn gesloten.