01-11-06

De Koude is terug

LS

Net terug van 11 km lopen, 55 minuten genieten was dat, het liep vlot, ik hield dezelfde cadans gedurende mijn hele loopje, ik dronk een halve liter tijdens het lopen, The Black President hield me Ipod-gewijs weer aangenaam gezelschap. Toen ik voorbij het kerhof liep, dat ligt op mijn vaste route, dacht ik , zoals steeds, aan de mensen die er lichamelijk niet meer zijn, maar in gedachten nog zeer aanwezig zijn. Dat moet niet enkel op een 1 ste november gebeuren vind ik.

Het kerhof lag er wel "bloemig" bij; ik zag ook een paar jonge mensen die rondstruinden op het kerhof, duidelijk om iemand te groeten. Ik zie wel vaker jonge mensen daar aan het kerkhof,  maar meestal zitten die op het bankje naast de ingang een sigaretje en/of jointje te roken en te praten met hun maten.

Ik kwam een tiental lopers tegen, lopers, geen joggers, ze hielden allemaal een stevig tempo aan, dat moet een record zijn. 5 °C was het toen ik vertrok, met die stevige wind lag de gevoelstemperatuur een pak lager. Het was ook donker toen ik terug thuis kwam. De lange, koude, donkere winterloopjes komen er weer aan. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit. Dat lopen in "guur" weer ligt mij wel heb ik vorige winter ondervonden. Misschien is het wel omdat ik met lopen begon tijdens de herfst ?

 

Sinds gisteren ben ik terug volledig hersteld van mijn griepje, ik ben van mijn snotvalling verlost, mijn sinus is terug vrij, mijn oren zitten niet meer verstopt. Dat griepje duurde langer dan verwacht en ik had er meer last van dan gevreesd. Nu ja, some things can't be helped en things can only get better, n'est-ce pas ?

 

De voorbije dagen ben ik niet gaan lopen, maar ik ben wel een paar maal met de fiets gependeld van en naar het werk. Toch dagelijks een 60 km. Niet veel, maar beter dan niets. Ik zeg bewust niet veel, want tijdens die Triathlon staat mij een afstand van 180 km fietsen te wachten; dat is dat meer dan wat ik nu tijdens een week fiets, gebald in één dag, ik durf er eigenlijk niet aan denken.

 

Aan het zwemmen ben ik nog niet toe gekomen. Ik leef nog met de illusie dat ik redelijk snel voldoende conditie zal hebben om 5 km te kunnen zwemmen aan één stuk; hiervoor teer ik vooral op mijn ervaring uit een vorig leven. Het pré-kinderen tijdperk zeg maar. Voor de geboorte van onze zoon (en onze dochter nadien) namelijk ging ik geregeld zwemmen en kon ik 5 km rustig uitzwemmen. Laten we hopen dat ik dat nog kan.

 

 

19:46 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wauw als goodbye kan dit tellen! :-))

Gepost door: k | 02-11-06

Maar je bent wel een jaartje ouder...Knap hoor als je het nog makkelijk zou aankunnen.

Gepost door: Ron | 02-11-06

De commentaren zijn gesloten.