07-11-06

old man running

LS

 

09h04-10h58 / 04°C-05°C / 15 km

beetje pijn in linkerknie en onderrug, maar voor de rest liep het prima

zalig langs het kanaal, traagjes weg, vertrokken om 15 km te doen, een "lange" afstandsloopje zeg maar, dat was al lang geleden.

zonder Ipod in mijn oren, puur natuur, luisterend naar mijn macina humanum, mijn bloedeigenste vehicul, mijn perpetuum mobile (tot dat ik dood val tenminste toch).

Gekreun, gekraak, gesteun, geblaas, gepiep en geraas. Roffelen van mijn sloffen, het geraas van het bloed door mijn aderen, het gepomp van mijn hart, het balgen van mijn longen, het gedruppel van mijn zweet, het gezeur en getrek in mijn heupgewricht, het geslurp en geslok aan mijn drinkbusjes, het lichte geschraap aan de binnenkant van mijn knie, het gefluister van de wind door mijn haren en het gefluit in mijn oren, het lichte prikkelen van een aarzelend, maar doorzettend ochtendzonnetje, maar bovenal het heerlijk zacht aanvangend, maar intens aanzwellend gezoem van het genot, het zalige orkest van een perfect lopend lichaam, het pure feest van het zijn, het orgastisch organische "archezijn" ...  overdreven lyrisch zegt u ?

Misschien, maar mijn beste, mijn waarde, trek je loopschoenen aan, ga een uurtje of twee genieten en ik verzeker je, je komt als herboren terug binnen ... blakend van gezondheid, bulkend van de energie, goed humeur uitstralend, huppelend van blijdschap  ... een waar baken van geluk

11:24 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Claus soundalike zeg, moete gij nie ergens op de boekenbeurs zitten signeren?? ;-)
enne, er was mij hier een spannend verhaal beloofd van ene headmaster uit een vaag verleden die jouw verrassende loopprestaties op ultrakorte termijn zou kunnen verklaren... shoot!

Gepost door: K | 07-11-06

Rijmen en dichten zonder uw gat op te richten

Gepost door: IM | 07-11-06

jojo je lijkt wel een echte jojo, jo. tussen harken en zweven, genieten en afzien. zo is het, hé, goede en slechte dagen, ik denk dat het weer op zich daar weinig mee te maken heeft. don't you always blame that poor weather man!
marc

Gepost door: marc | 09-11-06

Old ? Ik zou die "old" maar laten vallen, als je een half uur na je 15km-loop al zo poëtisch uit de hoek kan komen. Of had je last van een uitgestelde "runner's high" ?

Gepost door: philippe | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.