13-01-07

Trivial Pursuit

LS

 

Ik moest nog een 5 zaken die niemand wist over Jo Loopt en die eigenlijk helemaal niet terzake doen; het fameuze stokje :

1. Tijdens mijn secundaire school loopbaan was ik "licht" sportief; ik ging met de fiets naar school; 8 km op en 8 km terug na de school. Soms wel eens met de bus, maar toch liever met de fiets omdat ik dan wakker was bij aankomst op de school. Tevens ging ik 2 à 3 maal per week (competitie)zwemmen met de zwemclub. Zelden echter met de fiets (13 km op en 13 km af),  meestal bracht mijn lieve moeder me.

2. Tesamen met mijn vader en mijn broer beklom ik de piramide van Cheops (de grootste van de drie te Ghize) om de zonsopgang boven Ca¨ro en vooral boven de woestijn te bewonderen. Ik weet wel, niet helemaal politiek correct maar wel héél schoon en een onvergeteljke ervaring ! Ik vergeet het uitzicht van daarbovenop nooit meer, de andere piramides, de sfinx, de dodenstad, etc Ik was toen 11 jaar oud en mijn broer 10 jaar. Die steenblokken waren eigenlijk best wel groot om op te kruipen. Nu is het verboden om de piramides te beklimmen dus moeilijk om het feit te evenaren. Ik weet eigenlijk niet of dat toen wel mocht ? We waren wel heel vroeg daar en er was bijna niemand toen we aan het avontuur begonnen.  Grappige anecdote; toen we aan de klim begonnen kwam er een arabier in een lange galabia ons om baksjies(smeergeld) vragen om de piramide te beklimmen, want was hij immers niet "chief tourist-guide" ? Toen we aan de andere kant terug beneden kwamen, nog vol van klimgenot, was er een andere vrolijke galabia die een baksjies eiste wegens "chief tourist-guide" zijnde !

 

3. Ik liep ooit mee in een heus, professioneel mode-defilé op een wel heel bijzondere locatie; het MuHKA te Antwerpen. Het was een aangename ervaring om tussen die glamour girls&boys het reilen en zeilen van het modewereldje mee te maken, voor de schermen en vooral in de kleedkamers achter de schermen. Ik ben tijdens mijn loopje over de catwalk toen trouwens bijna uitgegleden vlak voor de camera's van tv en verzamelde vak-pers,  er werd namelijk een soort mist 10 cm boven de grond gespoten en die zorgde ervoor dat de catwalk spekglad was. Voor alle duidelijkheid, voor jullie je illusies maken over het uiterlijk van "model" Jo Loopt; het défile had plaats in het MuHKA (Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen) en bij hedendaagse kunst horen ook Wim Delvoye en zijn cloaca machine ... kwestie van het geheel beter te kunnen plaatsen

4.Nadat ik mijn twee eerste sprongen uit "het varken" (voor de leken : het varken is een luchtballon aan een vaste kabel waaronder een kooi hangt en die vanop de grond via een katrol een paar honderd meter de hoogte ingaat om dan stil te blijven hangen. Om de beurt gaat men in de "deuropening"  staan en dan dient er letterlijk een stap in de leegte genomen te worden ...  301,302,303 omhoog kijken, is mijn valscherm open .. goh, toch een spannende ervaring) te Schaffen/Diest overleefd had, had ik een jaar later de unieke gelegenheid om, in het gezelschap van een peleton Para-commando's uit Centre-Afrique, uit een authentieke Douglas DC - 3 Dakota  te springen in de buurt van de Zaïrese hoofdstad Kinshasa.  Een onvergetelijk ervaring !

 

5. Toen ik vroeger, ik had net mijn rijbewijs,  op stap ging had ik steeds een slaapzak in de auto liggen om altijd ergens bij vrienden te kunnen blijven slapen of om in de auto mijn roes te kunnen uitslapen indien ik een beetje te veel gedronken had (don't drink & drive weet je wel). Tijdens een zaterdag avond in Mol zat ik toch wat boven de wettelijke limiet en ben ik in mijn slaapzak gekropen om een paar uurtjes te slapen in mijn wagen die aan het begin van de Corbiestraat op "het rond" geparkeerd stond. Nu moeten jullie weten dat zondagvoormiddag in Mol op "het rond" de wekelijkse dierenmarkt plaats vindt. Zo komt het dat ik 's morgens vroeg gewekt werd door een aantal vreemde dierengeluiden. Ik richtte mij op en keek recht in de ogen van een tiental kippen in gevlochten metalen kooitjes die de dierenhandelaar daar aan het uitstallen was voor de markt. Aan de andere kant van mijn wagen stond een "aquarium" kraam. Tot jolijt van de marktkramers ben ik toen uit mijn slaapzak gekropen en in mijn onderbroek achter het stuur gaan zitten en heb nog nipt, onder een bui van lachende/spottende opmerkingen van de geamuseerde,  maar toch vriendelijke en behulpzame  marktkramers, de markt kunnen afrijden en ben dan maar naar het ouderlijk huis gereden.

Enfin, ik ben toch maar wakker geworden naast 8 hoogst opgewonden "chicks" en ik kan het nog navertellen ! Niet veel mannen (of vrouwen) die me dat gaan nadoen denk ik ...

 

tot zover de 5 nutteloze faits divers over Jo Loopt

 

Nu moet ik eigenlijk nog "het stokje" doorgeven, maar ik vrees dat iedereen het ongeveer gehad heeft, moest er nog een blogje zijn zonder "stokje", feel free om het over te nemen ...

14:47 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

lekkere kippetjes! mooie verhalen Jo! vooral nummer 5...

Gepost door: Ronald | 14-01-07

markt heeft er dan helemaal niemand iets voor jou geboden??

Gepost door: k | 15-01-07

chcikies nr 4 is gaaf! En ik denk dat je gelijk hebt, wakker worden met zoveel chiies doet niemand je na!

Gepost door: martine | 15-01-07

wapi ? secundaire / fiets / Zwemcompetitie ?
Lokuta Mounene,...

Gepost door: bro | 18-01-07

mysterious ik denk dat je broertje je iets wil duidelijk maken ...ben je toevallige enkele belangrijke wapenfeiten vergeten te vermelden of zo?? ;-)
lokuta mounene... hakuna matata!

Gepost door: k | 19-01-07

Mol/Barcelona In Mol hebben we je dus helaas gemist. Hopelijk lukt de afspraak op de pastaparty iets beter, want als de 10 K in Mol ons hongerig maakte (lekker eten was het daar trouwens op de Klepper) dan doet een 42-er dat zeker. Hopelijk ook gooien je kuit en knie niet te veel roet in het eten (lees:spaghetti). Spoedig herstel, en tot in de stad van Barça!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.