26-01-07

To Run or Not to Run

LS

 

De 10 km jogging aan het zilvermeer te Mol van 15/01 jl was, naar jaarlijkse traditie, prima geregeld. Special thanks voor Mario en Bob, die de bloggers prima opvingen en achteraf het eten ook voortreffelijk geregeld hadden.

Zelf heb ik eerder oppervlakkig kunnen genieten van het gezelschap van de andere bloggers. Door tijdsgebrek en planningsperikelen kwam ik nipt op tijd aan  (de fotoshoot heb ik gemist, maar mijn startnummer werd me door SuperCoach Mario zelve aan de start overhandigd, waar ik mijn jas , autosleutels, portefeuille toevertrouwde aan de vrouw van Roadrunnerke, tenminste dat denk ik toch, hopelijk zorg ik nu niet voor huwelijksproblemen ;-))  en moest ik vlak na de aankomst er alweer vandoor. (een deus ex machina; zo beschreef Mr Spencer mij) Volgend jaar beter.

Ruthje en Koenie, Mr Spencer en Betty Spencer, Bob en Mario en Elastimam heb ik in levende lijve gezien, de rest zal voor een volgende gelegenheid zijn.

 

De loop zelf dan; de eerste ronde liep vlot, ik stond te keuvelen met Mr Spencer toen het startschot ons verraste en de massa zich in beweging zette. Vanaf ronde twee begon ik licht pijn in mijn knie te krijgen, die er eigenlijk alleen niet beter op werd. Ik werd gedwongen voorzichtig te lopen. Uiteindelijk ben ik geeindigd rond de 52 minuten. Beter dan vorig jaar, dus ik kan niet ontevreden zijn.

Ik heb een week na dat crossje licht gemank wegens kniepijn en tot op vandaag heb ik nog niet durven lopen wegens pijn in mijn knie.

 

"To Marathon or Not to Marathon ?" was de sms die ik kreeg van broerlief uit Barcelona. Ik vrees dat Barcelona 2007 uit de boot valt en ik uit knie-overwegingen de Marathon uitstel tot 2008. Indien de blogloop "beireleuk" was is dit "ruigklote".
Conditioneel voel ik me redelijk en ben er zeker van om er "te staan" (en te lopen) in Barcelona, maar gestel (en gezondheid) beslissen er momenteel anders over. Een looprustpauze dringt zich op. Niet vrijwillig geloof me.

Voelen dat je iets aankan maar weten dat je je lichaam misschien onherroepelijk schade zou toebrengen door het te doen. Nuchter is de keuze snel gemaakt natuurlijk, maar het blijft frustrerend.

Enfin, de vlucht naar Barcelona is geboekt, dus een weekend in die prachtstad zit er alvast aan te komen. Ik zal alvast ergens naast het parcours staan te supporteren voor de deelnemende bloggers, oa http://lofderzotheid.skynetblogs.be/ en http://disrun.skynetblogs.be/.

In schrijven over iets dat er niet is heb ik voorlopig geen zin en vermits dit een eenvoudig loopblogje is/was - het reilen en zeilen van een nul-loper naar het uitlopen van zijn Marathon - en er voorlopig niet meer gelopen wordt, en omdat ik eerlijk gezegd even geen zin meer heb in bloggen, is dit voorlopig mijn Last Post...

 

20:46 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Ai ai Shit zeg, da's minder he Jo... heb je er al eens naar laten kijken door een dokter of oz, misschien dat die je wel kan helpen he. 't Is in ieder geval wel verstandig om naar je knie te luisteren. Maak er toch een leuk weekend van in Barcelona!

Gepost door: Julie | 26-01-07

you'll be back van kniepijn kan je genezen hoor, dus dat lopen komt er terug van. Laat het allemaal eens goed nakijken,rust een poosje en dan rustig weer beginnen hé. En niet stoppen met bloggen hé, 't is hier nu zo leuk! En geniet toch maar lekker van dat weekendje Barcelona!!

Gepost door: Ruthje | 26-01-07

pint hadiejo, denk maar niet dat je van die pint onderuit kunt hé makker! ;-)
marc

Gepost door: marc | 27-01-07

Beireleuk Nogmaals dank voor die fles "Château Les Jacquets - Grand Vin de Bordeaux : jammer dat we ze samen niet konden kraken in Mol.
't Was duidelijk gene kattenpis ... :-)
Tja, die marathon in Barcelona zou je beter aan je laten voorbijgaan , tenzij je een wedstrijdje Russische Roulette met je knie wil spelen.
Bouw voorzichtig terug op en in 't najaar zijn er nog marathons, hé (Eindhoven ?).
Keep the spirit going 'on ...

Gepost door: frank spencer | 27-01-07

Balen Klote! Zwaar balen kan ik me voorstellen maar probeer positief te denken! Het bevordert tevens je herstel dus kop op!

Gepost door: Ron | 27-01-07

Spaghettiparty Jammer!! Maar vier weken rust brengen je misschien toch nog aan de start? And if not, Barcelona heeft je sowieso veel moois te bieden.
In elk geval, ik deel m'n spaghetti graag met je! So, still see you at the party?
Hasta luego!
PS: dank alvast voor het supporteren, maar hopelijk kunnen we elkaar gewoon onderweg aanmoedigen.

Gepost door: AnnAlice | 28-01-07

the show must go on het lopen heb je gehad, dat kunnen ze je nooit meer afpakken. nu lonker er nieuwe uitdagingen misschien...
wat het ook worden zal, doe ons één klein plezier : laat het niet verloren gaan en keep on blogging! ik verzeker je, het zullen geen parels voor de zwijnen zijn!

Gepost door: k | 28-01-07

Mol we hebben elkaar blijkbaar gemist in Mol Jo, want ik heb je niet gezien... Nuja, bij de volgende misschien ?

Gepost door: kj | 29-01-07

Pas d'accord D'accord voor de Barcelona Marathon. Ik zit trouwens in het zelfde knie schuitje. Maar als ik mij niet vergis gaat deze blog over de voorbereiding van een Triathlon. Er blijven dus er nog 2 andere bezigheded over om te doen en ons van laten meegenieten. Nice try old boy,...

Gepost door: bro | 29-01-07

van je familie moet je't hebben ;-) stoppen met bloggen ts ts ts
ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat je de sociale controle van de blogsociety tracht te ontlopen :-)

Gepost door: k | 30-01-07

Mit 17 hat man noch Traumen Gelijk heb je copain. Luisteren naar je lichaam (en vrouw) is heel belangrijk.
Vergeet evenwel niet dat er tussen de Barcelona 2007 en Barcelona 2008 wel nog iets héél belangrijks te vieren is. 'k Verwacht eigenlijk een knal-Jo-Loopt-fuif !! Van tram 3 naar tram 4, da's toch wel iets speciaal.
Don't worry, I'll remind you !!

Gepost door: IBM | 08-02-07

Barcelona!! binnen 1 dag en 12 uur is het zover!
dan sta jij en je broer op de Barcelonese straten te joelen en te springen om al die mensen die wél goei knieën en een veerkrachtige rug hebben toe te roepen. al dan niet meewarig of stiekem opgelucht dat jij daar niet tussenzit... of laten jullie die toestanden lekker links liggen en profiteren jullie ervan om al die gezellige lekkere eettentjes op te zoeken waar op dat moment lekker weing volk zit?
wat het ook zij, tzou toch tof zijn om ne keer te vernemen hoe het ginder is geweest. als definitieve blogafscheid dan? nog ééntje om het af te leren... allez kom! :-)

Gepost door: k | 02-03-07

balen! goed balen jo, maar hopelijk geneit je nu van barcelona!!

Gepost door: martine | 04-03-07

De commentaren zijn gesloten.