28-05-07

20 Km kladverslagje

LS

 

Gewoonte getrouw pikte Jan me een halfuurtje later dan afgesproken op en , tesamen met Stefan, zijn we rustig naar Brussel gereden. Tot op 250 m van de Cinquantenaire waar we een parkeerplaats vonden. (het geluk is met de dwazen) .  Iedereen was er klaar voor en zag ernaar uit om voor de eerste maal mee te doen aan de 20 km van Brussel.

 

Echt ideaal was de voorbereiding niet, maar dat is min of meer Jo Loopt traditie. Mi hermano was daags voordien op (blitz)bezoek en ik had uit gemakzucht een rijsttafel "uitgehaald" bij de Chinees. Dat Chinees banket was niet echt lekkel en zorgde er dan ook nog eens voor dat mijn buik het 's nachts op een lopen zette. Voor alle zekerheid heb ik dus een drietal immodium-instant genomen vlak voor de start en dat hielp; ik wacht nu nog steeds op de chinees...
Komt daarbij dat ik een paar nachten in een hangmat geslapen heb en daardoor een pijnlijke stijve nek en geblokkeerde onderrug had; daar heb ik, tesamen met die immodium, een paar brufen600 voor genomen. Ik pleit dus schuldig aan het nemen van een soort doping-cocktail.

 

We spelden onze nummer op en bevestigden de chip aan de schoen (ik had natuurlijk mijn chip veel te vast aangespannen en de bloedsomloop in mijn voet bijna afgesneden en  heb dan aan een wafelverkoper een schaar gevraagd, die chip er terug afgeknipt en opnieuw met een touwtje aan mijn schoen gebonden).

 

(voor de bloggers; ik dacht nog tot bij "de hond" te geraken, maar was maar nipt op tijd in mijn startvak voor Ravel te horen)

 

We gingen zoals stieren in een arena, in ons startvak staan, luisterden naar de laatste noten van de Bolero en zagen de klok beginnen lopen, dan begon de Brabaçonne te spelen en aan het einde van het Volkslied volgde onmiddellijk een oorverdovende knal én ... er gebeurde niets ... het duurde nog enkele minuten alvorens de massa zich langzaam, voetje voor voetje in beweging zette. (Ik stond trouwens naast Koen Fillet tijdens die knal)

 

Halverwege het grasveld voor het halfeeuwfeestmonument gestopt voor een plaspauze en verder gejogd tot aan de eerste tunnel ter hoogte van het Gerechtsgebouw. De linkerkoker genomen en we hebben ons daar kapot gezweet, ik denk dat het daar 30 °C was. Het was er echt niet aangenaam, een massa volk (natuurlijk) en uitkijken om niet op de hielen van de persoon voor je te stappen. Eensklaps stopte er een loopster, draaide zich om en begon de andere richting uit te "lopen" (stroomopwaarts zeg maar). Ze had blijkbaar iets laten vallen. Ik had ze bijna niet gezien, de verlichting was niet optimaal in die tunnel en ze had een ebbenhouten velletje en viel dus nog minder op . Dat was bijna een heftige "cultuur schok" daar in die tunnel. Hopelijk heeft die gazelle het zonder kleerscheuren overleefd.

 

Het naarboven lopen aan het einde van de tunnel was voor mij een opluchting, maar daar heb ik de eerste opgevers al gezien. Mijn vriend Jan volgde prima in mijn spoor en deed het voorbeeldig, ondanks zijn leeftijd. (Grapje : Toen ik bijna 10 was was Jan bijna 20 )  Hij zou prima blijven lopen en tesamen met mij de eindstreep halen. Doet er mij trouwens aan denken, vlak na die eerste tunnel stak ik een heer van gezegende leeftijd voorbij die aan zijn 25 ste 20 km van Brussel bezig was ! Een nieuw doel werd mij aangereikt ...

 

Sightseeing onderweg, veel plezier gehad aan het bekijken van de andere lopers, de mooie architectuur van sommige gebouwen, de muziekstandjes, de bevoorradingsposten, de supporters (Roger devlaemick, Will Tura ea) een mens kreeg echt de kans niet om zich te vervelen.

Mijn knie voelde gloeiend heet aan zo rond de 15 km en Jan zat, volgens zijn Polar, aan 98 %, dus deden we het even rustig aan om aan het trammuseum naar boven,(+/-)  de laatste 3 km een beetje te versnellen en honderden mensen voorbij te lopen (heerlijk gevoel was dat, maar moeilijk laverend lopen) om dat een laatste sprint uit de benen te halen .... om dan godverdomme 500 meter voor de finish te moeten stoppen en te moeten staan wachten (!) tot de massa verder ging om dan uiteindelijk ruim een kwartier later over de mat te kunnen wandelen. Dat was dus echt spijtig en plaatste een beetje een domper op het geheel. Het multicultureel gevloek was niet van de lucht, we waren mooi menselijk één in onze frustratie (;-)) Heel pover geregeld die aankomst, dat kon toch echt wel beter vond ik.

Op de klok boven de aankomstlijn was de 2 uur nog niet gepasseerd en vermits die al beginnen lopen was een halve minuut voor het startschot, waren we , volgens mijn bescheiden mening (nipt) onder de 2 uur binnen. Enfin, niks aan te doen, officiële tijd 2u17' op de (10 km 01u05).

Ik ben aan de finish Jan kwijtgespeeld in de massa, maar ben wel Bart, een collega van op het werk,  tegen het lijf gelopen, we hebben daar wat staan napraten en hebben een paar minuten later Koen Fillet zien aankomen.

Doet er allemaal niet toe, ik heb goed geamuseerd, mijn knie heeft het uitgehouden (joechei joechei !)  Jan deed het puik en het was al bij al best voor herhaling vatbaar !

 

Tot volgende keer !

 

PS : Stefan was ruim een kwartier voor ons over de finish.

22:49 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Leuk Mooi verslagje Jo, en knap gelopen daar in mijn achtertuin! Blijf die knie vertroetelen zodat je kan lopen he!

Gepost door: Julie | 29-05-07

Mooi ... maar toch oppassen verzorg je knie goed zenne!

Gepost door: Koen | 29-05-07

Gelukkig... ...was het een PLASpauze, en ben je een man!
Heel fijn dat je weer kan lopen, maar loop dan ook niet te snel van stapel! Je hebt alle baat bij een rustige opbouw. Proficiat trouwens voor zondag!
Grtz!
TIP: in Barcelona is de aankomst een pak rustiger. Ons vliegtuig voor volgend jaar is al geboekt, hoewel we nog niet weten of we voor 42, 10 of supporteren gaan.

Gepost door: AnnAlice | 29-05-07

hamaca toch wel neig hoe je dat "zo eens eventjes" klaarspeelt met een contraire nek die HALSstarrig weigert naar ene zijde te kijken, en een skelet dat zo nu en dan eens dienst weigert. je moet het maar doen ... het feit dat je darmen mee"liepen" kan wel geholpen hebben :-) en, ik kijk vol spanning mee uit naar de langverwachte "aankomst" van uwe chinees! nu nog het verhaal van de hangmat! ;-)

Gepost door: k | 30-05-07

De commentaren zijn gesloten.