10-06-07

Windmaker

LS

 

Een ietwat misleidende titel misschien wel deze verkiezingsdag. Men zou kunnen denken dat ik het over de politiek wil hebben. Het gros van de politiekers zijn namelijk ook windmakers, windbuilen, verkopers van lucht, opgeblazen ego's, luchtzakken, etc. Neen, mijn mening over deze "respectabele" levensvorm zal ik hier niet ventileren. ;-)

Ik heb gisteren ook geen bonen gegeten of een overdosis van ajuinensoep of zo

 

Neen, ik heb het hier over een, voor mij, nieuwe sportdiscipline: het "windmaken ".

Ik leg het even uit. Men belooft aan zoonlief om te gaan vliegeren. Vervolgens wandelt men met de zoon een kilometer naar boven naar de top van de  heuvel in de buurt.

Daar steekt men de vlieger in elkaar om vervolgens vast te stellen dat er eigenlijk net niet genoeg wind is om die vlieger in de lucht te houden... vervolgens begint de uithoudingsfase ... men loopt naar beneden met de vlieger achter zich aan, met voldoende snelheid om de vlieger de hoogte in te krijgen én te houden ...

Wonderbaarlijk spel van wind en vlieger, prachtig zicht, het zweven van dat fel gekleurde doek op een helblauwe achtergrond, mooi ... zoonlief enthousiast meelopend en genietend ... totdat je terug beneden bent ... dan wandel je, met de vlieger in de hand (beter één in de hand dat tien in de lucht?), terug naar de top van de heuvel en het hele spelletje begint opnieuw ...

net zolang het enthousiasme van een vijfjarige voor "wilde" spelletjes met de papa kan duren ... tot hij moe is van x-maal de berg afgelopen te hebben en op de schouders van de papa terug naar huis wil gaan ... :-)

daarna heb ik nog, op zondag/rustdag dan nogwel, het gras afgereden ... ik kan met gerust geweten zeggen dat ik mijn deeltje sport vandaag toch gehad heb, ik was deze ochtend ook al nog naar het gemeentehuis gewandeld om mijn stem uit te brengen ...

 

Nu nog even de plantjes water geven, er is hier namelijk geen druppel regen gevallen vandaag, en dan nog even verderlezen in mijn boek.

 

Nog een prettige zondagavond aan iedereen

 

Cheers & goodnight   ;-)

22:31 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

van de grond gaan ... wees blij dat zoonlief niet wou gaan zweefvliegeren ;-)

Gepost door: k | 11-06-07

Knap gevonden zo'n familiale training! Je zoontje probeerde na het fietsje toch niet met het vliegertje in Afrika te geraken? Om aan een triatlon te geraken zullen jullie tegen volgend weekend misschien een zwemtrainingske moeten uitdokteren. Alvast een suggestie: een bootje op de Dijle laten dobberen, het effe voorsprong geven en het dan achternazwemmen. Benieuwd wat het gaat worden. En oh ja, ik ben heel blij dat er weer leven in je blog zit met z'n leuke artikels.
Grtz!
PS: Wat je 20001-aanwinst betreft: ben je van plan deel te nemen aan de wedstrijd Herentals-Tielen (www.tjak.be)?

Gepost door: AnnAlice | 11-06-07

Volgende keer ... dus drie keer nadenken voor je je zoontje iets belooft he ;-) Wel een knappe heuveltraining, amai nie!

Gepost door: Julie | 11-06-07

Icarus zoon van Daedalus Het vliegen zit hem blijkbaar in de familie... Jij ziet ze soms toch ook vliegen hé Jo ?

Gepost door: Ibm | 13-06-07

foto ik kan er een foto bij verzinnen.....
overigens is vliegeren een hele populaire sport in afghanistan!

Gepost door: martine | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.