29-06-07

Food for thought - Jeugdsentiment

LS

 

The classic Lyle's Golden Syrup tin

 

 

jeugdsentiment kan soms lekker zijn ... zo ben ik verslingerd aan rietsuikersiroop van Lyle's, ik haal het echter slechts zelden in huis omdat ik het niet overal vind en omdat je dingen die echt heerlijk zijn niet teveel moet eten om het risico op beu worden klein te houden ...... maar wanneer ik dat groen goudgelen blikje zie staan, het deksel eruit wring en dan die dikke goudkleurige stroop proef  ...dan ben ik weer terug in het Midden-Oosten, loop ik door de steegjes van Heliopolis, hoor ik de venters op straat hun waren met luide stem aanprijzen, klinkt de Azaan vanuit de minaret, speel ik weer cricket op het grasveld voor de Moskee, speel ik met mijn broer en vrienden op het Engels kerkhof, ruik ik de witte bonen in rode saus, voel ik terug de droge hitte van de khamsin op mijn huid, proef ik weer die lekker sappige stukken suikerriet die op straat verkocht werden ... jeugdsentiment kan soms lekker zijn

 

 

 

dit gewoon even om te zeggen dat ik alweer een paar dagen niet gelopen heb wegens een lichte kwetsuur in mijn rechterbovenbeen.. Ik kreeg een vijs in mijn spier en hou op die manier een "leuk" littekentje over aan de afbraak van het schoolfeest ... niets ernstigs, maar toch genoeg om even licht mankend door het leven te walsen ...

00:47 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

levenswijsheid! "dingen die je heerlijk vind moet je slechts mondjesmaat nuttigen om het risico tot beu worden zo klein mogelijk te houden"
snoep, je lief, vakanties, zon, sex, blogs... inderdaad, tis pas als je iets af en toe moet missen, dat je het gaat appreciëren! tzou wijs zijn om dat af en toe in de hand te werken :-)

Gepost door: k | 29-06-07

Zolang die vijs maar niet uit je hoofd komt...
Spoedig herstel!

Gepost door: AnnAlice zelf | 29-06-07

mooie beschrijving van het suikergoed...jeugd sentiment..

Gepost door: martine | 04-07-07

je doet al zo weinig de dingen die je niet leuk vind... Als je nu ook al de dingen die je wel leuk zoveel mogelijk vermijd, wat rest er dan nog over amigo ?

Gepost door: IBM | 06-07-07

aangespoeld Hallo, tijdens mijn surfrit door bloggenland ben ik hier aangespoeld en het is hier leuk
om even te verpozen. Mijn blog gaat over mijn wielercarriere . Nog veel plezier met alles wat je doet.....Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 08-07-07

Zoals jij de stroop omschrijft moét deze wel verrukkelijk zijn! Prachtig verwoord Jo.

Gepost door: Ron | 09-07-07

De commentaren zijn gesloten.