16-08-07

kaki blues

LS

De verbouwingen zijn bijna achter de rug. We gaan verbouwen zeer binnenkort. Oud nieuws zegt u ? Inderdaad, maar wat u misschien nog niet wist is dat we blijven wonen in het huis tijdens de verbouwingen. Op zich niets uitzonderlijk natuurlijk, zal zo wel zijn bij de meeste mensen die gaan verbouwen.

Dit brengt organisatorisch wel een een beetje planning met zich mee en vooral een verhuis. Kasten dienen leeggemaakt, kamers vrijgemaakt om dan weer volgezet te worden met dozen om weer andere kamers leeg te krijgen, een provisoire keuken dient ingericht om de verbouwingsperiode te overbruggen, een hudo dient geshort in de tuin, (mijn scouts verleden komt me van pas).

Het voordeel van zo'n verhuis is dat er van alles tevoorschijn komt, uit dozen en duistere hoekjes en kantjes. Gisteren kwam er iets tevoorschijn dat ik best wel met jullie delen wil.

 

Dit kleinood won ik tijdens mijn legerperiode. De Militaire kampioenschappen van 198? (ik weet het juiste jaar niet meer). Vice-kampioen in de 500 m vrije slag en in de aflossing wisselslag.
Het hele wedstrijd gebeuren was wel fijn, maar de grappigste herinnering is zonder twijfel de ceremonie nadien.

Iedereen in zwembroek, in het gelid per wapeneenheid, iedereen die de geijkte drill uitvoert en in geef acht gaat staan, de nationale hymne die speelt, de vlag die gehezen wordt (neen, geen flauwe mopjes over vlaggestokjes) ... Generaal huppeldepup die, in gala-uniform !, lintjes en beeldjes uitdeelt (gelukkig geen medailles opstak) aan de "troepen" die in zwembroek staan te blinken ...

mijn "moeilijkste" moment in mijn hele kaki-carrière (moeite om niet te beginnen schaterlachen door het hoge slapstick gehalte van de hele opvoering) ... jaren geleden dat ik daar nog aan gedacht had ... ik teer echter wel nog op de herinnering van mijn zwemprestaties om te hopen op dat die zwemconditie er nog steeds is ... enfin, na dat zwemmen hebben we nog verschillende andere watertjes doorzwommen ...

't is maar één van die kleine herinneringetjes die tijdens een verhuis naar boven kunnen komen en het zeulen en sleuren leuker, maar tegelijkertijd ook tijdrovender maken (tijd, die vermits ze verlopen is niet meer ingelopen kan worden, zelfs niet al lopend).

10:53 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.