06-01-08

The Kings and I

LS

Prachtige dag vandaag, heerlijk weer, koningsblauwe lucht, zalig zonnetje, windstil, royaal zuurstof in de lucht, kortom ideaal wandel of sportweder. Het was echt zo'n dag om van te genieten en in de schuif van mooie herinneringen te steken om op mindere momenten aan terug te kunnen denken.

1h20 minuten gelopen, de eerste 45 minuten in gezelschap van mijn zoon die naast me fietste op het fietspad langs de spoorweg. Na zoonlief terug thuis afgezet te hebben, ben ik nog even door de "heuveltjes" van de streek gelopen. Daarna ben ik dadelijk op de fiets gesprongen om via een korte omweg brood te gaan halen uit de automaat.

Fijn om vast te stellen dat het lopen en het korte fietstochtje geen enkel probleem opleverde. Ik liep weliswaar aan de mij typerende "zimmer-frame speed", maar ik hield het toch maar lekker vol ondanks het niet sporten van de voorbije maanden. (de enige sporten die ik gedaan heb waren die van de ladder).

Ik ben overal trosjes koningen tegengekomen; kinderen verkleed met kleurrijke lorren en vellen die het bijbelse verhaal van het bezoek der drie wijzen aan de kribbe van Jesus levendig hielden en zo ook de mooie traditie van het nieuwjaarszingen voortzetten.

Het was ècht genieten van dat lopen;, Melchior, Balthasar en  Gaspar zongen ter ondersteuning, de geur van wierook en mirre vulde de lucht, op een gegeven moment rook ik wel de canabis sativa wierook variant; benieuwd welk bijbelverhaal daar herdacht werd ? 

Nu ga ik me prinsheerlijk in de zetel vlijen met 2 nieuwe stripalbums die ik gekocht heb en een glas heerlijk rokerige single malt .. genieten dus.

21:43 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

happy feet een mens zou er waarempel lyrisch van worden... :-)

Gepost door: k | 07-01-08

Het genieten van de omgeving tijdens het sporten maakt lopen toch zo leuk hé. Bedankt voor de leuke reactie.

Gepost door: pjokerunner | 07-01-08

Besluit Je hebt het jaar op een geweldige manier ingezet! Doe zo voort!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 08-01-08

Bart Van Den Bossche Ze zijn een streling voor het oog en blijkbaar ook een zaligheid voor de benen
Hopelijk hebben ze dat brood thuis gelust, want dat bio-brood...('k zal maar zwijgen zekers ?).
Geloof het of niet, maar je hebt meer met ladders gemeen dan je wel denkt. Maar misschien heeft dat wel te maken met veel heerlijke single malts...
'k Heb de indruk dat jouw 'lijdensweg' toch een beetje begint te lijken op de fameuse trektocht van Mozes (nvdr : Exodus) : Brabantse trekpaarden in Maastricht, de Drie Koningen in Herent... Het 'opiumgevoel' is niet ver weg, zou ik zo zeggen !
Dit gezegd zijnde, toch chapeau voor uw prestatie ! Ik ben echt onder de indruk. En nu dat ik het filmpje hebt bekeken (je lijkt er zo klein op, vind ik), kan ik niet wachten om jou eens in levende lijve te komen bewonderen. Wanneer is de volgende marathon/straatloop waaraan je deelneemt ? Ik kom zeker kijken !!!


Gepost door: IBM | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.