29-01-08

Gluteus Maximus

LS

Ging vrijdagavond eten met een paar collega's om het brugpensioen van een onzer te "vieren".

Had de hele week nog niet veel aan sport gedaan en veel te lang in de file gestaan en wilde dus per se met de fiets naar Brussel.  Ik vond het ook wel de ideale manier om aan een eventuele alcoholcontrole onderweg te ontsnappen. (ik ken nog niet al teveel mensen die hebben moeten "blazen" terwijl ze met de fiets onderweg waren)

De bedoeling was om met mijn "koersfiets" te gaan, maar toen ik de garage opendeed werd ik letterlijk met de neus op de feiten gedrukt; mijn koersfiets stond achter een grote kleerkast die wegens verhuisverbouwing even in de garage was gezet. Vermits ik vastbesloten was niet met de wagen te gaan en in tijdsgebrek was ben ik maar zonder nadenken op een andere fiets gesprongen. Niet mijn beste beslissing van die dag. Een veel te groot en zwaar vehikel, zadel veel te laag, volledig aluminium uitvoering, naafdynamo, vering van voor en vanachter, draagrek, zware Duitse degelijkheid ... Toen ik uiteindelijk ter bestemming aankwam, na 30 km veel te snel achter andere fietser aan gereden te hebben, voelde ik, naast nattigheid in mijn rug , pijn in mijn bil.

Ik heb dus een verrekking opgelopen in mijn bilspier.  Resultaat; drie dagen manken en vooral pijn tijdens het zitten. Vrij idioot als kwetsuur en een lompe manier om een kwetsuur op te lopen.

Enfin, het eten was lekker,  de wijn overvloedig heerlijk, het nagerecht traditioneel calorierijk, het gezelschap aangenaam, de avond geslaagd.

13:37 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

balus Maximus dat is wel balen Jo.. sterkte met de Gluteus

Gepost door: Ronald | 30-01-08

ik lees "De gluteus maximus is de grote bilspier oftewel de bolvormige spier van je achterwerk. Het is meer bepaald de sterkste spier van je hele lichaam."
bolvorming en sterk... (ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ik gewoon niet over die spier beschik?! )
dàt is dus de sterkste spier van het lichaam! dat ze mijn nu niks anders meer komen wijsmaken, die mannen! ;-)

Gepost door: k | 31-01-08

niet voor't een of'tander maar.... ook met een fiets mag je niet dronken rijden. Bewijs is een stempel op mijn rijbewijs, dat ik 14 dagen niet gezien heb nadat ik een glaasje teveel op had en met het fietsje reed (of toch trachte te doen).

Gepost door: Streverke | 04-02-08

EPPIE BEURTEEJ!!! zoals de aanhef van deze blog zegt, je bent en blijft voor de rest van je leven "een dertigplusser" ... ;-)

Gepost door: k | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.