29-04-08

Bruine Beren knijpen in het donker

LS

Ik ga meer en meer met de fiets werken de laatste tijd. Vermits ik om 06h00 begin, staat de wekker om 04h20.
Het blijven tenslotte 30 km en om een of andere reden rij ik 's morgens iets trager dan 's avonds.

Ik was trouwens wakker voor mijn wekker afging. Gewekt door het onweer. De regen viel met bakken uit de lucht. Voor 05h00 is het goed donker. Nu toch nog.
Wat een strontweer zeg. Letterlijk dan wel. 't Is toch maar gewoon water zegt U ? Wel niet noodzakelijk. Het kan verkeren.

Ik probeer zoveel mogelijk binnenbaantjes en fietspad te gebruiken op weg naar Brussel.
Op een bepaald stukje tussen Moorsel en Tervuren neem ik een veldwegeltje en fiets letterlijk tussen twee akkers door.

Er was op dat ontieglijk vroege uur, wanneer de vleermuizen hun laatste slok nemen en de hanen zich nog eventjes draaien, al reeds een landbouwer aan het werk op die akker ! Groot is mijn bewondering voor de boeren, zij dorsen immers steeds stille voort.

De mens was druk bezig met beren. De akker werd grondig bemest, tussen de buien door, zeer vreemd. 

Ik was nochtans goed verlicht, letterlijk dan toch, van geest wil dat 's ochtends wel eens minder zijn. Dus hij (of zij) moet mij toch gezien hebben ?

In ieder geval, ondanks mijn licht, - of misschien juist aangetrokken door mijn licht ? - spoot hij rustig door terwijl hij een draai maakte aan de rand van de akker; in casu het fietspad ... de gevolgen laten zich raden natuurlijk. Alsof ik nog niet nat genoeg was kreeg ik nog een extra bui over me heen.

Ik wist al wel dat fietsen eigenlijk een volledig wellnesgebeuren is, maar wanneer er zalfjes, haarlotions en huidmaskers aan te pas komen, vind ik dat weer net iets te veel van het goede. 

Enfin, eerlijk is eerlijk, er is een redelijk grappige kant aan dit verhaal, slapstick gehalte is aanwezig (slapshit eerder in dit geval). Ik kon er dan ook wel om glimlachen. (u begrijpt dat ik niet met de open mond zat te lachen)

Ik was plots dankbaar voor de hevige regenval die hielp om het zaakje van mijn frame te spoelen.

In ieder geval ben ik aalglad het verdere woon/werk traject door geglipt.

Ik ben normaal gezien de eerste op het werk en niemand heeft me dus zien toekomen. Bij aankomst ben ik met mijn gehele outfit aan gewoon onder de douche gaan staan tot de hele smurrie volledig van mij af was.

Ik heb er nog met niemand over gerept ... dat houden we wel voor een drink of eindejaarsreceptie of zo ... wanneer het een beetje afgesleten is.

Wat me wel bezig houdt is de vraag waarom die loonwerker zo verdacht vroeg , bij nacht en ontij, bezig was ? Sommige behoeften kunnen dringend zijn, dat begrijp ik. Maar in het donker en in de regen ? Echt kosher oogde dat niet, hopelijk stonk dat zaakje niet ...  Knipoog

 

16:06 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad daar klopte iets niet. Ik was vorig jaar met mijn vrouwtje eens in de Ardennen aan het rusten tijdens een wandeling en plotseling kwam daar een traktor met een beerwagen aangereden en die reed gewoon achterwaarts de Semois in en begon daar zijn kar gewoon te lozen. Zelfs het feit dat ik daar enkele foto's van maakte kon de man niet deren.

Gepost door: Marc | 30-04-08

om één of andere reden rij ik 's ochtends trager.. zou de aanlokkelijkheid van het eindstation ermee te maken kunnen hebben?? ;-)
fijn je weer te lezen trouwens!
na je "bere-goed" verslagje durf ik erop vertrouwen dat je qua blogje voorwaar weer ... vruchtbaar zal zijn! ;-)

Gepost door: k | 30-04-08

Boeren beren best bij buien Hetgeen Marc heeft gezien kan natuurlijk niet door de beugel, maar in het zuiden wordt wel regelmatiger vanalles aan de arrogante waalse laars gelapt.

Na Joloopt, Jozwemt en Jofietst nu ook Jostinkt... Realitysoap on the blog...

Gepost door: IBM | 07-05-08

nu is het enkel nog ... wachten op "joschrijft" ! ?

Gepost door: k | 08-05-08

De commentaren zijn gesloten.