29-04-08

Bruine Beren knijpen in het donker

LS

Ik ga meer en meer met de fiets werken de laatste tijd. Vermits ik om 06h00 begin, staat de wekker om 04h20.
Het blijven tenslotte 30 km en om een of andere reden rij ik 's morgens iets trager dan 's avonds.

Ik was trouwens wakker voor mijn wekker afging. Gewekt door het onweer. De regen viel met bakken uit de lucht. Voor 05h00 is het goed donker. Nu toch nog.
Wat een strontweer zeg. Letterlijk dan wel. 't Is toch maar gewoon water zegt U ? Wel niet noodzakelijk. Het kan verkeren.

Ik probeer zoveel mogelijk binnenbaantjes en fietspad te gebruiken op weg naar Brussel.
Op een bepaald stukje tussen Moorsel en Tervuren neem ik een veldwegeltje en fiets letterlijk tussen twee akkers door.

Er was op dat ontieglijk vroege uur, wanneer de vleermuizen hun laatste slok nemen en de hanen zich nog eventjes draaien, al reeds een landbouwer aan het werk op die akker ! Groot is mijn bewondering voor de boeren, zij dorsen immers steeds stille voort.

De mens was druk bezig met beren. De akker werd grondig bemest, tussen de buien door, zeer vreemd. 

Ik was nochtans goed verlicht, letterlijk dan toch, van geest wil dat 's ochtends wel eens minder zijn. Dus hij (of zij) moet mij toch gezien hebben ?

In ieder geval, ondanks mijn licht, - of misschien juist aangetrokken door mijn licht ? - spoot hij rustig door terwijl hij een draai maakte aan de rand van de akker; in casu het fietspad ... de gevolgen laten zich raden natuurlijk. Alsof ik nog niet nat genoeg was kreeg ik nog een extra bui over me heen.

Ik wist al wel dat fietsen eigenlijk een volledig wellnesgebeuren is, maar wanneer er zalfjes, haarlotions en huidmaskers aan te pas komen, vind ik dat weer net iets te veel van het goede. 

Enfin, eerlijk is eerlijk, er is een redelijk grappige kant aan dit verhaal, slapstick gehalte is aanwezig (slapshit eerder in dit geval). Ik kon er dan ook wel om glimlachen. (u begrijpt dat ik niet met de open mond zat te lachen)

Ik was plots dankbaar voor de hevige regenval die hielp om het zaakje van mijn frame te spoelen.

In ieder geval ben ik aalglad het verdere woon/werk traject door geglipt.

Ik ben normaal gezien de eerste op het werk en niemand heeft me dus zien toekomen. Bij aankomst ben ik met mijn gehele outfit aan gewoon onder de douche gaan staan tot de hele smurrie volledig van mij af was.

Ik heb er nog met niemand over gerept ... dat houden we wel voor een drink of eindejaarsreceptie of zo ... wanneer het een beetje afgesleten is.

Wat me wel bezig houdt is de vraag waarom die loonwerker zo verdacht vroeg , bij nacht en ontij, bezig was ? Sommige behoeften kunnen dringend zijn, dat begrijp ik. Maar in het donker en in de regen ? Echt kosher oogde dat niet, hopelijk stonk dat zaakje niet ...  Knipoog

 

16:06 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-04-08

Kunstlangslopen

LS

 

Indien jullie niet weten waarheen lopen dit weekend, loop (en klik) dan eens hieronder heen. 't Is de moeite ...

 

 

 

H.GIF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16:45 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-08

de eerste Marathonloper liep toch ook naakt ?

LS

 

Onderstaande komt uit de Standaard van vandaag :  

Antwerpse naaktjogger krijgt boete aangesmeerd

Een Belg heeft vrijdagochtend in Nederland een boete gekregen omdat hij naakt door het bos aan het joggen was.


Een voorbijganger had de politie gebeld met de mededeling dat iemand zonder kleren door het bos aan het rennen was, in de buurt van het Brabantse Huijberge.. De 47-jarige Antwerpenaar werd meteen op heterdaad betrapt.

Volgens de politie was het niet de bedoeling van de man dat mensen hem zouden zien. Hij was vanuit zijn woonplaats enkele tientallen kilometers weggereden om in het bos ongezien zonder kleren te kunnen rennen.

Nadat de man zich weer in zijn kledij had gehesen, werd hij met een boete van 150 euro voor schennispleging naar huis gestuurd.

vdy

 

PS : Ik ben geen Antwerpenaar ... Knipoog

 

20:58 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-08

M & M

LS (17-02-2008)

 

M : Zo heet het vervolg op het stedelijk museum Vander Kelen-Mertens.  M is de naam van een nieuw gebouw en een nieuw concept. Het presenteert oude en nieuwe kunst die geïnspireerd is door de veelzijdigheid van Leuven.

Op 20 september 2009 opent M, het vernieuwde stedelijk museum van Leuven, met prestigieuze tentoonstellingen van Rogier van der Weyden en Jan Vercruysse.

Tijdens Kulturama 2008 werd op de binnenplaats van bibliotheek Tweebronnen met krijt een grote M getekend.  Iedereen die op zondag 17 februari 2008 om 15.00u tussen de lijnen stond, mag in 2009 gratis het museum in. 

M

 

 

De menselijke M werd vereeuwigd door fotograaf Marco Mertens. Joloopt liep er, op weg naar dubbeldekker en Jeroen Meus,  even in de kijker ... wie zoekt ,die vindt Knipoog

20:56 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |