27-05-08

20 km van Brussel

LS

"Er hangt regen in de lucht, dus last van de hitte zullen we alvast niet hebben denk ik" (zie vorige item)...  amai, belachelijk gewoon, dat moet ongeveer de slechtste voorspelling van het jaar zijn ... niets was minder waar, het was warm, zo loodzwaar warm, zo van dat warm waar je gewoon van in het zwembad wil gaan zitten, zo van dat warm waar je gewoon op terrras, in de schaduw met een drankje wil slomeren, zo van dat warm dat je doet wegdromen naar de tropen, doet snakken naar een tropische regenbui, zo van dat warm waar je oase's en fata morgana's mee associeert, zo van dat warm ... u begrijpt ondertussen wel waar ik heen wil, het was warm.

 Te warm om te lopen eigenlijk, maar we stonden er toch maar, Jan en ik. Net op tijd aan de triomfboog om startnummer op te pikken en ons naar het startvak te wurmen. Na de bolero en de Brabaçonne schrok ik me rot van dat kanonschot en een paar minuten nadien vertrokken we aan ons loopje.

We hadden vooraf besloten heel rustig te starten en vanaf het justitiepaleis iets sneller te gaan lopen. Aan de spa standjes heb ik maar dadelijk een viertal waterflesjes aangenomen om toch maar voldoende vocht binnen te houden. Ik ben gedurende de hele loop de waterman van dienst geweest en we hebben ons vochtpeil op die manier goed hoog gehouden.

Geen slechte taktiek. Ik heb een twintigtal deelnemers zien plat liggen in verschillende stadia van uitputting. Ik hoop dat er geen doden gevallen zijn, het zag er bij wijlen echt slecht uit. De laatste 10 km heb ik trouwens constant ziekenwagens horen en zien aan en af rijden, soms door de massa lopers door.

Al vanaf de eerste tunnel heb ik de eerste mensen zien wandelen en opgeven, vreemd toch dat die aan die wedstrijd beginnen.

Jan maande me meermaals aan tot een trager tempo. In mijn jeugdig enthoesiasme begon ik soms iets sneller te draven. Dankjewel Jan voor je discipline, ik had mischien de eindmeet niet gehaald zonder jou.

Aan de isostarstand ben ik erin geslaag om Jan uit het oog te verliezen en ben dan maar rustig doorgelopen tot aan het trammuseum en dan de lange klim terug naar de Cinquantenaire.

Net zoals vorig jaar was dit, ondanks de warmte en het slalommen en vertragen en versnellen en de elleboogstoten, heerlijk lopen. Ik had nog energie over, kon een klein beetje versnellen en heb zo een slordige 2000 man ingehaald (kan ook iets meer zijnKnipoog). Uiteindelijk bleek Jan redelijk dicht achter mij te zitten en kwam ook hij tevreden over de meet.

Ik heb me alvast ingeschreven voor volgend jaar, want 't is toch altijd een fijn volksfeest, in Brussel lopen. Volgend jaar is het trouwens een feesteditie, 30 jaar 20km van Brussel.

Toen ik na de aankomst, genietend van een Mars, een beetje aan het rondlopen was, kwam ik een andere Jan tegen, die zo fris als een hoentje richting treinstation aan het wandelen was. Hij had net een sterke 20 km tijd neergezet, maar het leek wel alsof hij nog moest beginnen lopen. Chapeau hoor Jan ! Enne, aangename kennismaking !

Oh ja, voor de liefhebbers, mijn tijd was 02h13. Ik ben tevreden, maar volgend jaar zit ik toch onder de 2 uur, dat is beloofd.

21:00 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-05-08

20 km na 20 km

20km

LS

 

De laatste maanden is mijn tijd en energie op sportief gebied vooral in fietsen gekropen. Kruipen is iets wat ik deze namiddag ook ga doen vrees ik. Ik neem nmlk weer deel aan de 20 km van Brussel tesamen met mijn vriend Jan.

Als voorbereiding heb ik 3 x maal bijna 5 km gelopen en eenmaal 7 km.... Ongeveer 20 km voorbereiding op de 20 km dus. Dankzij de 60km fietsen per dag zit ik conditioneel wel goed denk ik, het zijn echter geen loopspieren die dan getraind worden.

Wie zien wel wat dat geven gaat.

Lopen in Brussel is altijd een feest, dus we gaan ervanuit dat de lusten groter zullen zijn dan de lasten. Er hangt regen in de lucht, dus last van de hitte zullen we alvast niet hebben denk ik. Knipoog

 

 

10:14 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-05-08

Leuven in Scene 2008

LS

 

Indien u niet weet waarheen dit weekend.  Klik hieronder; 't Stad(je) is nog schoner dan anders

 

 

logo_orange

 

21:38 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |