12-06-08

Beiaardleuven

LEUVEN - Tijdens de zomermaanden vinden elke zaterdagavond opnieuw beiaardconcerten plaats op de Leuvense Universiteitsbeiaard aan het Ladeuzeplein. Tijdens het slotconcert op 30 augustus verandert de beiaard in een jukebox en speelt universiteitsbeiaardier Luc Rombouts nummers die het publiek vooraf koos.

Wie mee wil kiezen, kan zijn stem uitbrengen op www.ladeuzebells.be. Daar kan men kiezen uit 75 nummers waaruit men een top-vijf moet samenstellen. Het gaat om nummers als 'Mia', 'Every Breath you Take' en 'Always Look on the Bright Side'.

Tijdens de hele zomer kan u gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland, aan de slag horen, waaronder Geert D'hollander, Margo Halsted en Frank Steijns.

De concerten vinden telkens plaats op zaterdagavond om 21 uur. Tijdens alle concertavonden kan men vooraf de toren beklimmen. Hiervoor moet men wel reserveren door een mailtje te sturen naar info@ladeuzebells.be.

08:30 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-08

Het aanvaarden van het Bi-zijn.

LS

Ik heb reeds van de donderdag voor de 20 km van brussel last van verrekking in linkerdijbeen tijdens het fietsen, gaat eigenlijk van kwaad naar erger. Krijg er nu echt pijn aan, vooral tijdens bergop fietsen. Tijdens het lopen heb ik er tot nu toe geen enkele last van . Het gaat hier dus duidelijk om een fietsspier.

Ik splits mijn beenspieren op in "loop" en "fiets" spieren. Vermits bepaalde spieren (of pezen) geen centje pijn doen bij het fietsen maar wel tijdens het lopen, of andersom.

Nu fiets ik slechts een relatief kleine afstand en loop af en toe maar een paar kilometers. Een echte bi-atleet ben ik dus zeker niet.  Er zijn een hele hoop mensen die op geregelde basis veel straffere zaken presteren.  Die dan ook de nodige ervaring met dit soort kwetsuren moeten hebben.

Mijn vraag richt ik dan ook aan die echt sportievelingen onder ons.  Wat moet ik nu doen ? Een periode algehele rust inlassen ? Of een tijd alleen maar lopen en de fiets even aan de kant laten ?

Dat bi-zijn heeft dus zijn eigen problemen. Ik worstel er nog mee en dien nog de nodige ervaring opdoen.

Euh, voor alle duidelijkheid, ik heb het hier over bi-sporter zijn (zowel lopen als fietsen). Wat sexuele geaardheid betreft ben ik lesbisch; iets wat heel gebruikelijk is bij de hetero-man. (flauw grapje)

Maandag heb ik een vrij dagje, tot dinsdag blijf ik alvast van de fiets af. We zien wel wat het dan geven zal tijdens het woon -werk gefiets.

Eenieder nog een een fijne zondag gewenst.

10:30 Gepost door Jo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |